E-factureren: uw investering is binnen 1 jaar terugverdiend

Is uw organisatie klaar voor het uitwisselen van e-facturen met bedrijven en overheden?

De Integratie oplossingen via TIE Kinetix's FLOW Partner Automation platform, bieden uw bedrijf de mogelijkheid om geheel elektronisch documenten uit te wisselen met uw handelspartners. Dit kunnen partners in het bedrijfsleven zijn als binnen de overheid.

De volgende overheidsinstanties en zakelijke ondernemingen zijn u al voorgegaan:

Verplichting
Per april 2019 mogen gemeenten en overheidsinstanties in Nederland nog alleen maar elektronisch facturen ontvangen. Dat betekent feitelijk dat ze alle inkomende facturen elektronisch moeten kunnen ontvangen en verwerken. De gevolgen zijn uiteraard niet alleen voor de gemeenten zelf. Ook leveranciers aan gemeenten, zoals u, krijgen ermee te maken. 

Hoewel het een behoorlijke overstap is om ineens van de oude vertrouwde pakbonnen en overschrijvingen over te gaan op een digitaal systeem waarin alle logistieke processen van de financiële administratie zijn geïntegreerd - correspondentie, betaling, archivering, et cetera - levert een volledig geautomatiseerd facturatiesysteem ook veel op. 

Besparing
De verwerking van facturen wordt sneller en efficiënter en levert daardoor enorme besparingen op. Bij handmatig factureren kunnen fouten worden gemaakt, bij elektronisch factureren niet. Ook worden facturen sneller verwerkt en betaald. De kosten voor het beheren van factuurstromen gaan met maar liefst 25 tot 50 procent omlaag. Binnen een jaar is uw investering terugverdiend.

Wilt u meer weten over de e-facturatie mogelijkheden voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij beantwoorden graag al uw vragen.