Papierloosfactureren.nl wordt stopgezet

Het portaal Papierloosfactureren.nl wordt per 1 juni 2017 stopgezet. Dit betekent dat u na deze datum niet langer digitale facturen kunt versturen via het portaal en dit als gevolg risico kan hebben op de gewenste zekerheid en continuïteit van uw documentenuitwisseling.

Er bestaan meerdere mogelijkheden om e-facturen te versturen naar de Nederlandse overheid, waaronder:

1. U stapt over naar het papierloos portaal van de Nederlandse overheid – DigiInkoop portaal

U kunt zich hier als leverancier registreren voor het gebruik van het leveranciersportaal van de Rijksoverheid. Op dit portaal kunt u handmatig elektronische facturen aanmaken.

U kunt zich aanmelden voor het gebruik van het portaal voor e-facturatie door uw gegevens te registreren op de zelfregistratiepagina voor leveranciers.

2. Via e-facturatie dienstverlener TIE Kinetix registreren en integreren voor e-facturatie naar overheden en bedrijven.

U wilt uw facturen elektronisch kunnen versturen naar uw klanten en klaar zijn om zelf straks ook facturen elektronisch te kunnen ontvangen.

De door TIE Kinetix gestandardiseerde verbindingen naar overheden en bedrijven via Simplerinvoicing, PEPPOL en Digipoort zorgen er voor dat u al uw klanten een e-factuur kunt aanreiken via ẻẻn van deze e-facturatie netwerken.

TIE Kinetix en uw software leverancier van uw boekhoudpakket maken het mogelijk dat u direct vanuit uw eigen softwarepakket e-facturen kunt verzenden. Dit voorkomt dubbel en onnodig werk zoals bij het gebruik van het DigiInkoop portaal. U bent gelijk klaar voor de toekomst.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor 100% elektronisch factureren? Vul hiernaast het formulier in en neem vrijblijvend contact met ons op.

Ook kunt u hier de brochure downloaden 'B2B and B2G EDI & eInvoicing' voor meer informatie.